10 tips som ökar din träningsmotivation - träna hur DU vill

2014-05-07 23:14:00
Daily Tips Träning/sport Åsikter/tankar  49 kommentarer
Tänkte ge ut mina första träningstips till er här på bloggen, och nej jag är ingen expert inom träninghaha. Jag kommer berätta de tipsen som jag själv har utgått ifrån och hoppas att de hjälper er som vill träna. :)
 
♡ Träna på ditt sätt.
Träna på ditt sätt är det viktigaste. Mitt bästa råd är att inte lyssna på alla ställen där det står hur man "bör" träna. Träna för din skull, och träna hur du vill. Du "bör" ingenting. Om man letar tips och vill ha råd är självklart en annan sak, men gör det till din grej så du trivs och mår bra av det. All denna hysteri hur man "bör" träna ska man inte ta del av. Låt dig göra misstag, och glöm inte att vi alla har olika mål och förutsättningar. Man blir starkare med tiden. Träna på ditt eget sätt, gör det till din grej.
 
♡ Ge inte upp, våga misslyckas.
NEJ GE INTE UPP. Det gör jag ALDRIG och skulle aldrig ens tänka tanken att "jag är dålig, så nu slutar jag med denna övningen". Man bygger upp sitt självförtroende och man inser att jag kan också, jag är stark. Man måste lära sig att det kommer vara tufft, och man kommer misslyckas. Man kommer inte alltid orka det som man vill orka, och man klarar inte sitt mål direkt. Man måste bara tänka att man kommer lyckas tillslut. Man satsar stenhårt och vill så mycket, man faller pladask, man reser sig upp om och om igen och klarar det som man har velat så länge. Jag har satsat, jag har fallit pladask, men jag har aldrig gett upp. För att göra rätt så måste man ge sig själv chansen att göra fel.
 
 
♡ Börja på en sport.
Detta tipsar jag verkligen om. Men samtidigt måste man inte gå på en sport för att träna. Man måste inget. Men fotbollen har hjälpt mig så extremt mycket, och inte bara med träningen. Man får lära sig, man slutar att tvivla på sig själv, man vågar, positiv feedback, man känner sig bra och trygg, man går igenom mycket bra och även dåligt som gör en starkare både själv som individ och tillsammans med sina lagkamrater. Nu när jag har slutat så har jag med mig alla mina år som fotbollsspelare och det har hjälpt och hjälper fortfarande mig mer än något annat.
 
♡ Jämför dig inte med någon annan.
Den enda som du ska tävla mot är dig själv. Om man jämför sig med andra kan det sänka motivationen och självförtroendet helt. För att du ska nå dina mål och mäta dina resultat mot dig själv, tävla mot dig själv. Vad har du inte klarat av, men vad SKA du klara av? Man mår mycket längre över att lägga koncentrationen på sin egen träning och kollar på sin egna utveckling. Man ser sig själv som en vinnare tillslut. Ingen kommer kunna trampa ner på dig, för du är högre än de där tankarna "jag kommer inte klara detta".
 
♡ Börja med ett mål
Man klarar inte 20 mål på en vecka, absolut inte. Börja med ett mål i taget, och när du har klarat ditt mål så får man ett sådant lyckorus i kroppen och blir ännu mer motiverad. Man ska inte känna varken stress, press eller tvång. För att du ska kunna tycka att det är värt att kämpa för dina mål, belöna dig själv med något efteråt, kan ju vara en ny träningstopp t.ex. Jag har haft olika mål. När jag tränade fotboll så har jag inte tänkt på att ha några speciella mål, har bara tänkt, spring, kriga och kör, typ haha. I januari sa jag för mig själv att jag ska klara att springa en mil, men jag ska inte känna någon press. Jag har nu klarat det 2 gånger och det har funkat de dagar som jag har siktat på milen. Att ha mål är inget måste inom träning men det motiverar en bättre. När jag har tränat alla dessa år har jag kommit in i min egna värld. Jag tänker inte, utan bara springer och glömmer att det är jobbigt, och då fortsätter man automatiskt. Att hitta rätt tempo om du springer är också enligt mig väldigt viktigt, för på så sätt så kan du komma längre och nå ditt mål snabbare.
 
♡ Tänk inte på hur du ser ut
Vi är alla olika. Men för mig är det så att om inte jag svettas, så tar jag inte i. Svettas du så har du gjort något rätt, och var inte rädd för att svettas när du tränar för guds skull för då blir det inte kul. Jag skulle nog aldrig få för mig att börja sminka mig när jag ska träna, nej. Däremot om jag har haft smink under dagen så är det en annan sak. Att träna ska vara hårt och man ska inte behöva bry sig om man är knallröd i ansiktet, svettig eller hur man ser ut överhuvudtaget.
Jag tycker dock att snygga skor och träningskläder är jätteroligt.
 
 
♡ Motivation
Som jag skrev där uppe så är det jätteroligt med snygga träningskläder, och skor. Det är skönare att träna i anpassade kläder som är gjorda för träning. Jag fick hem mina egendesignade Nike Free innan idag och blev ännu mer motiverad. Att hålla motivationen uppe kan vara riktigt svårt ibland. När jag är ute och springer så lyssnar jag helst på musik, och lyssnar på den musik som inspirerar mig. Även söker jag och hittar peppande quotes som får mig att vilja börja träna direkt. Träna tillsammans med en kompis. Det kan vara om du går på någon sport så pushar ju laget dig, men om du tränar själv så är det alltid roligare med en träningspartner. Man lär sig av varandra och motiveras av varandras träning. Man visar för sig själva och för andra att man krigar för det är roligt och för man vill.
 
♡ Bara kör
Ibland har man säkert tänkt "ska jag verkligen gå och träna idag, eller inte". Tänk inte så mycket, bara kör.
Tänk på känslan som du känner efteråt. Om du exempelvis har varit ute på ett härligt löparpass. Tänk på den känslan och kom ihåg att om någon timme eller två så kommer du känna den känslan igen. Om du bara går och tränar nu!
 
♡ Lyssna på din kropp.
Man ska lyssna på sin kropp. Det gör inte jag, men jag jobbar på att bli bättre på att göra det haha. Som igår när jag sprang och mådde jättedåligt, det sitter verkligen i jättelänge och det är inte alls bra för kroppen.
Man måste anpassa sig till sin kropp och låta kroppen vila för att sedan prestera så bra man kan. Man ska tänka att jag vill träna för att jag vill, och inte för att jag måste. Tänk inte heller på vad du äter hela tiden. Hur mycket fett det är i det du äter osv. Man måste kunna unna sig en godisbit lite då och då (det gör jag väääldigt ofta), eller att kunna äta vad man vill. Jag äter vad fan jag vill rent ut sagt haha. Jag äter mycket, jag tränar, repeat.
 
♡ Tänk positivt.
Ungefär som punkten där uppe. Men jag tänker aldrig negativt när det gäller träning. Jag tänker aldrig att jag inte kan, för om jag skulle tänka så, då kan jag inte. Se möjligheten, inte hindret. Ta med dig de bra sakerna som du har gjort till nästa gång som du tränar. Påminn dig regelbundet om att du tränar för att du älskar det! Om du känner att det börjar bli jobbigt, uppträd som en vinnare. Då skickar du positiva signaler till hjärnan som svarar med att ge dig mer energi. Något jag alltid gör är att jag rabblar det som motiverar mig att fortsätta, exempelvis "Jag kan, jag vill, jag ska". Ge dig även komplimanger på vägen som t.ex "jag har aldrig klarat plankan såhär bra innan" eller "min kropp blir ju bara starkare och starkare".
 
 
Sist men inte minst, träna för att du vill. Kör på och du kommer nå det du vill. Du måste inte få ångest om du skippade att träna en vecka. Träna för din egen skull och hur du vill. För mig är träning en del av min vardag. Träningen går inte före läxorna enligt mig, för jag behöver träna, och jag prioriterar med träningen i min vardag. Okey come on, LET'S WORK OUT AND KICK SOME ASS! ✌☆
 

Kommentarer
♥ amanda

Bra tips och bra motivations bilder :D

2014-05-08 @ 12:58:56
Blog/URL: http://liindstrand.blogg.se
♥ Catrine

låter intressant:) ja som tappat min motivation får inspiration av detta, bra skrivet:)!

2014-05-08 @ 14:25:30
Blog/URL: http://catrinelouise.blogg.se
♥ Cajsa

ha en fortsatt bra dag sötnos! nu ska jag springa på möte...:P yeey kul...not! xD

2014-05-08 @ 14:32:25
Blog/URL: http://cjssong.blogg.se/
♥ Nathalie Tegelstam

Jättebra tips, verkligen vad jag behövde! kramkram

2014-05-08 @ 14:43:53
Blog/URL: http://nathalie.vionno.se
♥ Malin Johansson [PINKPIERCINGS.se]

Bra tips, jag har hittat mitt eget sätt att träna på :)

svar: Ja det är jättegott :D
Haha vadå håliga? :p

2014-05-08 @ 14:47:57
Blog/URL: http://pinkpiercings.se/
♥ Anonym

Hoppas du får en fortsatt bra dag!

2014-05-08 @ 15:01:54
Blog/URL: http://liindstrand.blogg.se
♥ Emma Broberg

åhh så bra tips!! :D

2014-05-08 @ 15:20:11
Blog/URL: http://emmaex.blogg.se/
♥ Emma Grann Fotografi

BRA inlägg! Nu känner jag mig taggad!

2014-05-08 @ 15:51:02
Blog/URL: http://emmagrannfotografi.se/
♥ NICOLE

Jag tycker det handlar mycket om att bara köra, inte tänka så mycket :)
Jag spelade i lagsporter förut men sen jag slutade med det har jag tränat själv. Det ger mycket självdisciplin då jag aldrig slutat.

SV visst :) hihi

2014-05-08 @ 16:08:29
Blog/URL: http://nnnnicolee.blogg.se
♥ Erika

Bra skrivet och himla bra tips! :)

2014-05-08 @ 16:10:16
Blog/URL: http://icanpikan.blogg.se
♥ ebba:)

härliga tips!:)

2014-05-08 @ 16:19:23
Blog/URL: http://ebbahellstrom.blogg.se
♥ V I L M A L A ♔

haha så jäkla bra tips, bored verkligen ta hjälp av dem hahaa! :D ♡

2014-05-08 @ 16:47:27
Blog/URL: http://vilmala.blo.gg/
♥ Josephine - Living in London

Sv; Tack :D
På många sätt haha. Man skulle kunna säga att det är den manliga variationen av mig nästan xD Lika sprallig, kommer på en knasig saker och ja helt enkel väldigt lik haha :)
Jo, men den är faktisk riktigt bra :) Kommer nog fortsätta att kolla på den :)

2014-05-08 @ 16:58:48
Blog/URL: http://stiles.blogg.se
♥ Johanna - A dream as a model ♥

Sjuuukt bra inlägg måste jag säga! Gav min pepp, motivation och självförtroende! :DD ♥

sv: Kul att du tycker det är snyggt! :D

2014-05-08 @ 16:59:38
Blog/URL: http://Jonza.blogg.se
♥ Karin

Sv: Tack snälla du :D

2014-05-08 @ 17:58:45
Blog/URL: http://karinlygnersjo.blogg.se
♥ ZOOFIE

Så bra tips :)

2014-05-08 @ 18:38:56
Blog/URL: http://zoofie.se
♥ KassandraPalma

rätt viktigt att man inte ska jämföra sig med någon :)

2014-05-08 @ 20:09:02
Blog/URL: http://kasssandra.blogg.se
♥ milina.blogg.se

Bra tips!

2014-05-08 @ 21:16:28
Blog/URL: http://milina.blogg.se/
♥ Kashaya

Bra tips.=)

2014-05-08 @ 21:23:37
Blog/URL: http://www.kashayas.se
♥ Saga

SV: Ahaaa, det verkar jättejobbigt hehe.

Super bra tips. Blev sugen på att gå ut och springa nu. Men när du springer t.ex. en mil, springer du intervaller eller håller du ungefär samma tempo hela tiden? :)

2014-05-08 @ 21:39:21
Blog/URL: http://sagaranch.blogg.se
♥ MALIN

svar: verkligen! speciellt när man hittar LAGOM mycket grejer som man vill ha, vilket jag inte gjorde igår....utan mycket!

2014-05-08 @ 22:51:20
Blog/URL: http://malinkirstine.se
♥ Anita

Bra skrivet! :D

2014-05-09 @ 08:58:14
Blog/URL: http://siliiins.blogg.se/
♥ Flisan

sv: ja :)
några planer idag? :)

2014-05-09 @ 09:35:25
Blog/URL: http://fflisan.blogg.se
♥ Sara

Jättebra tips! :)

2014-05-09 @ 11:49:23
Blog/URL: http://saraemilias.for.me
♥ MADDISENJ.SE

Bra motivation och tips!

2014-05-09 @ 11:58:26
Blog/URL: http://maddisenj.se
♥ LIL' BABUSTYLE - Photographer with big dreams

Jättebra tips!

2014-05-09 @ 12:10:13
Blog/URL: http://babustylee.webblogg.se
♥ Sarah

kan jag för stå =) tack !=)

2014-05-09 @ 13:11:04
Blog/URL: http://Klarahs.blogg.se
♥ ♫♪ sandra

bra tips!

2014-05-09 @ 15:26:40
Blog/URL: http://www.sandramusic.spotlife.se
♥ Malin Johansson [PINKPIERCINGS.se]

svar: Varsågod :D
Haha jaha ja nu fattar jag vad du menar, jag tror inte jag uppfattade riktigt när jag frågade "vadå mer ihåliga?" :p Har du bild på dom eller länk till jeansen du har? :)

2014-05-09 @ 15:38:03
Blog/URL: http://pinkpiercings.se/
♥ Malin Johansson [PINKPIERCINGS.se]

svar: Haha ja men precis ;)
Ah nu fattar jag, jag har beställt hem ett par jeans som lite mer håligare än dom du har :)

2014-05-09 @ 15:46:23
Blog/URL: http://pinkpiercings.se/
♥ Aina Strand

Åh vilka bra tips! :D

2014-05-09 @ 16:18:28
Blog/URL: http://ainaphoto.blogg.se
♥ KassandraPalma

sv: visst var de!

2014-05-09 @ 16:21:18
Blog/URL: http://kasssandra.blogg.se
♥ Erika

sv: Vad roligt! :) Ja, du får allt se "After Earth" också :)

2014-05-09 @ 16:58:22
Blog/URL: http://icanpikan.blogg.se
♥ Ebba ♥

Vilka bra tips! Jättefin blogg också, kram ♥

2014-05-09 @ 17:14:42
Blog/URL: http://ebbsy.blogg.se/
♥ VERONICA - modeblogg

Gud så bra inlägg! :) Riktigt motiverande, inspirerande och framförallt lärande! Grymt tjejen. Hoppas du får en fantastisk helg och fredagskväll, stora kramar!

2014-05-09 @ 17:44:27
Blog/URL: http://vveronicas.com
♥ Nathalie Tegelstam

- tack fina du! Hoppas verkligen att det blir bättre nu till helgen! kramkram

2014-05-09 @ 18:18:55
Blog/URL: http://nathalie.vionno.se
♥ MALIN

jättebra tips! och jättebra skrivet :)

2014-05-09 @ 18:20:48
Blog/URL: http://malinkirstine.se
♥ Johanna - A dream as a model ♥

sv: Haha okej! :D ♥

2014-05-09 @ 22:36:38
Blog/URL: http://Jonza.blogg.se
♥ Malin Johansson [PINKPIERCINGS.se]

svar: Ja men han va jätteduktig också :) Jag tänkte mest att ja han är ju en tonåring, alla tonåringar är ju fjolliga på vissa områden, haha :p Haha ja David är störtskön, jag fick värsta magknipen! JA den va rolig :D

Ne tack, det är lugnt :)

2014-05-10 @ 00:18:29
Blog/URL: http://pinkpiercings.se/
♥ Anonym

Härliga tips!

2014-05-10 @ 13:44:38
Blog/URL: http://lavitadilovisa.blogg.se
♥ Nathalie Tegelstam

Har du några planer för helgen då fina du? :) kramkram

2014-05-10 @ 17:43:42
Blog/URL: http://nathalie.vionno.se
♥ LIL' BABUSTYLE - Photographer with big dreams

Hade gärna deltagit i din tävling, men tror inte det finns skal till min mobil där, så jag skippar det den här gången :)

Förresten... fick upp en virusvarning igen..

2014-05-10 @ 20:32:11
Blog/URL: http://babustylee.webblogg.se
♥ Johanna

Härliga tips! Kram

2014-05-10 @ 21:50:49
Blog/URL: http://jjohannas.com/
♥ NICOLE

SV Jaa jättegott :)

Jag tror inte att det funkar för många egentligen, att man tappar sug och motivation. :) Det krävs nog något speciellt haha :)

2014-05-11 @ 11:26:16
Blog/URL: http://nnnnicolee.blogg.se
♥ Sanna Widman

Hejsan!
Nu har jag dragit vinnarna i Veckans Blogg. Var en veckas avbrott så blev därför extra vinnare. Kika in om du blev en av vinnarna och anmäl dig gärna igen.
http://sannawidman.se/2014/may/veckans-bloggar-ny-omgang.html#comment

Hoppas du får en bra Söndag.
Kram

2014-05-11 @ 12:29:06
Blog/URL: http://sannawidman.se
♥ Henrietta

åh vilket bra inlägg! har också skrivit ett liknande för ett tag sedan :)

2014-05-11 @ 14:21:50
Blog/URL: http://ettass.blogg.se
♥ Helen

10 mil tog inte så lång tid faktiskt 3,5 timmar, men då stannade vi och tog en fika :P

Just nu längtar jag också lite efter någon ny träningsform, cykla och springa börjar kännas sådär :P

2014-05-12 @ 18:35:53
Blog/URL: http://heleeens.bubbleroom.se
♥ lebanezzzas.blogg.se

Tack för tipset. Brukar snabbt tröttna på min träning och motovationen försvinner men detta ska jag nog följa :)

2014-05-16 @ 21:02:03
Blog/URL: http://lebanezzzas.blogg.se/
♥ Josephine Struik

Åh tack så mycket för alla tips, hjälpte verkligen! <3 :)

2014-06-02 @ 18:30:53
Blog/URL: http://byjozie.se♥ Namn

♥ E-mail (ser bara jag)

♥ Din blogg
Follow on Bloglovin
Trackback