Frågor om språkresan

2015-07-12 19:23:00
Resor Språkresa 2015  31 kommentarer

 

Jag har funderat på att åka till Brighton nästa år (2016), hur mycket fick pengar hade du med dig? Kom det till mycket alltså att man fick betala vissa saker på plats? Och fick ni mycket tid till shopping? :)

Fundera inte, bara gör det! Hihi. Jag hade med mig 3000 kr i kontanter och det använde jag mest till mat, busskort och Brighton Pier och Brighton Wheel som jag köpte till. Sedan hade jag självklart mitt kort med mig också. När man får schemat är det aktiviteter som är "optional" och det innebär att man får köpa till detta. Det som var optional för oss var Thorpe Park, Cinema, Laserzone, Porthsmouth, Brighton Pier, Brighton Watersports, Brighton Wheel och Jungle Rumble Adventure Golf. Om man skulle köpa till något så var man tvungen att betala med kontanter och man kan ju självklart ta ut pengar där, men jag rekommenderar att ha mycket pengar med er i kontanter.

 

Shopping stod det på vårat schema en dag och då fick vi 3 timmar till shopping. Annars shoppade vi mest efter skolan/aktiviterna innan kvällen då vi inte fick mycket "free time". Vi fick dock det den sista veckan om man inte hade köpt till vissa aktiviteter. Men man hinner shoppa mycket på 3 veckor då man är runt Churchill Square varje dag och man hinner shoppa på lunchen också.

 

 

 

Jag har tänkt och ha min Iphone på flygplansläge hela tiden, och ta med mig en gammal mobil och köpa ett brittiskt SIMkort, och de jag undrar är om du har gjort såhär, och faktiskt använder det brittiska numret? Eller ska man strunta i det? Jättetacksam för svar!! :)

Hej! Det funkar att ha på flygplansläge och även utan, men stäng av mobildata annars blir det en stor kostnad. Det funkar också att ta med en gammal mobil och köpa ett brittiskt SIM-kort, japp! men det kan du också göra med din vanliga telefon, men det gjorde inte jag. Jag tänkte göra det men hörde av många att det bara blev en massa strul och jag ville lägga pengarna på andra saker. Sedan ville jag mest köpa det för att kunna höra av mig till min ledare, men det skulle bli samma kostnad ändå. Dock blir det billigare att ringa till Sverige, men jag använde ändå Skype. Men jag skulle rekommendera det om du vill ha internet hela tiden för det har man.

 

 

Hej! Hur är det med träning på språkresan? Utgår från att man tar med träningskläder men vad finns det för sportiga aktiviteter? Kan man gå ut och springa / gå själv på kvällen om man känner för de?

Hej! Om man känner för att träna/ut och springa på kvällarna så måste man kolla så att det är okej med sin Host Family, men jag tror inte att det är några problem. Dock hinner man knappast. Jag tog med mig ganska mycket träningskläder och jag hade mycket användning för de, då det är mycket aktiviteter som man springer och rör på sig. Hmm vilka sportiga aktiviteter det var beror nog på hur man själv tolkar det, men jag tycker att våra aktiviteter som var sportiga var Club Evening, Sports Day, Leader's Choice, Crazy Games och STS World Championshop (där blev man svettig haha). Man springer runt såå mycket och gör så mycket hela tiden och då kan det vara skönt med träningskläder! :)

 

 
 
 
 
 

Hej! Vad ingår i STS Explorer pass? Jag har inte köpt till det nämligen då jag inte tyckte det kändes lönt när jag läste för någon månad sen. Men ångrar mig lite nu. Kan man köpa till på plats? Och måste man köpa alla aktiviteter då eller kan man bestämma att man tex vill ha en extra dag i London och betala för det?

Hej! Det som ingick i explorer pass var Ghost Walk, Sea Life Centre, Royal Pavilion, Oxford, och London Shopping. Det är såå värt att köpa Explorer pass! Ångrar inte alls att jag gjorde det. Man kan absolut köpa det på plats, det gick alldeles utmärkt men då måste man vara uppmärksam och lyssna på när sista dagen är som man kan köpa till det, för det fanns deadlines för det och även andra aktiviteter. Jag tror att man måste köpa till alla aktiviteter faktiskt men jag är inte helt säker, men tror det. Kolla med ledaren!

 

 

Hej, jag undrar - om man åker med en kompis kan man ju bo i samma värdfamilj, men sen när man gör det där provet i början kan det vara så att man hamnar i olika klasser och inte träffas lika mycket då? :/

Ja, så kan det vara. Men man går bara i skolan 3 timmar per dag och det går väldigt fort. Så var det för mig och min vän Agnes (som jag åkte tillsammans med), vi kom i olika grupper i skolan. Vi båda tyckte att det var väldigt nyttigt då man lärde känna nya människor. Så jag tyckte att det var jättebra att det blev så, för vi var tillsammans hela tiden annars förutom i skolan. :)

 

 

 

Kan du lägga upp en lista på vad du hade med dig?

Plånbok (kortet och kontanter), pass, intyg (försäkring/försäkringskort), STS papper

Handduk, två bikinis, solskydd, solglasögon

Adapter, mobilladdare, hörlurar

Block och penna.

Necessär (smycken, smink, borttagningsmedel, borste, tofsar, spännen, tandkräm, tandborste, deo, body lotion, aloe vera, parfym, tops, duschkräm, shampoo, balsam, nagellack, nagellacksborttagning, rakhyvel, mensskydd)

Huvudvärkstabletter, nässpray, halstabletter, tuggummi

Kamera + kameraväska, två objektiv, kameraladdare, motljusskydd.

Dator, dataladdare

Pyjamas

Plattång och värmespray

Kläder (5 shorts, 2 jeans, 9 linnen, 1 jumpsuit, 3 klänningar, 5 t-shirts, jeansjacka, vårjacka, 3 koftor, 3 bh, strumpor och trosor)

Roller och paraply

Träningskläder (cykelbyxor, träningsjacka, sport bh, adidas byxor, långa tights, korta träningstights, t-shirt, linne)

Skor (Nike Free, Converse, flip-flop)

+ TA MED ETT SUDD! Jag hade inte med mig ett sudd och fick fråga alla i min grupp varje dag om jag fick låna haha. Det värsta var att jag letade i hela Brighton efter ett i varje affär men det fanns inte någonstans haha, såå ta med ett!

 

 

Håller du fortfarande kontakten med människor från språkresan?

Varje dag! Vissa mer än andra. Alla i gruppen kom varann väldigt nära och alla var såå himla härliga. Det är så härligt att sociala medier finns. Men de jag håller mest kontakt med är Eveline, Karl, Fanny och Linn + Agnes då hihi som jag åkte tillsammans med. Vänner för livet!

 

 
 

Hur mycket fritid fick man?

Inte mycket faktiskt. Om man inte hade köpt till en viss aktivitet så kunde det vara så att man någon gång fick fritid, men oftast gjorde man något annat istället. Som t.ex när vissa åkte till Thorpe Park så åkte resten till Seven Sisters som var så himla mysigt. Men sista veckan fick vi fritid i några timmar under två dagar då man fick ligga vid stranden eller shoppa.

Annars var det skola/aktiviteter från klockan 9 på morgonen till 4 på dagen, sedan skulle vi mötas igen klockan 7 eller 8 på kvällen.

 

 

 

 

Vilken aktivitet/utflykt tyckte du var roligast på språkresan?

Oj haha! Jag kan inte välja. Devil's Dyke, Trade Game, Crazy Games, Seven Sisters, Photo Quiz, Brighton Pier/Wheel, och STS World Championship är starka favoriter. Men guuud vad svårt att välja! Vi gjorde inget tråkigt på de tre veckorna tycker inte jag så kan inte välja.

 

Får man busskort eller hur funkar det?

Nepp man fick tyvärr inte busskort, utan det fick man köpa. Busskort för tre veckor kostade 55,50 pund. Dyrt men värt då vi åkte buss minst 4 gånger per dag.

  

 

 

Hur var din värdfamilj och rummet du bodde i?

Jag har inte pratat så mycket om min värdfamilj då första intrycket inte var det bästa. De hälsade eller pratade med oss knappast och det var inte alls som jag hade förväntat mig. Vi tog upp detta med ledarna som pratade med de och sedan blev allt mycket bättre och kommunikationen blev mycket bättre. Jag började faktiskt trivas redan andra dagen då och rummet var väldigt mysigt. Det var litet då vi bodde 4 tjejer i ett rum haha och det fanns inte mycket plats att sätta fötterna på, men på det sättet kom vi varandra mycket närmare och det var bara mysigt.

 

Rummet vi bodde i var väldigt fräscht och vi fick även en egen toa. Dock var det inte lika fräscht efter att 4 tjejer hade bott där i 3 veckor haha, roligt. Jag trivdes väldigt bra i min värdfamilj!

 

 

 
 

Hur var era lektioner?

Våra lektioner var väldigt bra. Där längtade man efter lektionerna då de var väldigt roliga. Det var väldigt mycket muntligt, nästan bara muntligt och det lärde jag mig väldigt mycket på. Det var mycket diskussioner och skrivande och vi fick lära oss mycket hur man uttalade ord Vi hade två olika projekt, ett när vi skulle göra en egen tidning och ett när vi skulle i grupp göra egna kläder. Vi jobbade även i workbook som var lite mindre kul men ändå lärorikt.

 

 

Varför valde du just Brighton och STS?

En dröm för mig i flera år har varit att åka på språkresa och när jag tänkte på språkresa var England det första jag tänkte på. Om jag skulle åka på språkresa i England så var det Brighton jag ville till. Det var väl piren som lockade hihi, den var så vacker och vattnet var så blått så jag blev kär bara genom att kolla på bilder. Men jag hade även hört att Brighton var väldigt mysigt och att det fanns mycket fint att se. Jag var inställd på Brighton direkt! Inget tvek där.
Jag köpte både EF och STS kataloger och satt och kollade i båda. Jag hade först ställt in mig på EF men såg i STS katalogen att det fanns så mycket mer som lockade mig och som jag ville göra, så det fick bli STS och det ångrar jag inte.

 

 

 

 

Jag vill jättegärna åka på språkresa men vet inte om jag klarar av att lämna min familj så länge, saknade du aldrig din familj?

Trust me, I did. Jag saknade de till och med innan jag åkte haha. När dagen väl kom så ville jag inte lämna pojkvän eller familj. Jag och mamma hade bara varit ifrån varandra i 4-5 dagar innan. Men språkresan var något jag ville göra och detta var något som jag hade drömt om. Man måste våga släppa taget någon gång och våga sig ut i världen, och då var det min tur. Jag kände att resan skulle bli väldigt nyttig för mig, att få klara mig själv i några veckor. Det fanns dagar på språkresan som jag saknade de och till och med grät, men ingen känsla var bättre än känslan när man kom hem efter en fantastisk resa och kramade om de igen. Ååååk, låt inget hindra dig, din familj finns med öppnade armar när du kommer hem igen. 

 

Instagram during this trip: Trip2Brighton

Idalindborgphoto


Kommentarer
♥ Skogsraah ☾

Så kul att läsa :)

2015-07-12 @ 19:55:17
Blog/URL: http://skogsraah.se
♥ Cajsa

hihi tackar. :) Tycker om det massor! :D

2015-07-12 @ 20:09:06
Blog/URL: http://cjssong.blogg.se/
♥ Denise

Ååh vad roligt det låter!! Och så roliga bilder :D

2015-07-12 @ 20:32:50
Blog/URL: http://nouw.com/denisetiainen
♥ Klara Andersson

kul att du besvarade på lite frågor för fick då lite svar eftersom ja själv funderar på det

2015-07-12 @ 20:51:38
Blog/URL: http://klarrelito.blogg.se/
♥ Netti

Det här var jätte intressant att läsa! :-D

2015-07-12 @ 21:02:27
Blog/URL: http://starby.devote.se
♥ Beatrice Jakobsson - FOTOBLOGG

Vad kul att läsa! :)

2015-07-12 @ 22:00:11
Blog/URL: http://beattriicee.se/
♥ Alice

Men det verkar såå kul!

2015-07-12 @ 22:21:15
Blog/URL: http://alicelindstrom.se
♥ S A N N A

Åhh vad kul det verkar! Jättebra svar på frågorna:)

2015-07-12 @ 22:26:21
Blog/URL: http://zinja.se
♥ Johanna Utterberg

Åh vilken rolig läsning och bra svar på frågorna! :)

2015-07-12 @ 22:45:41
Blog/URL: http://johannautterberg.blogg.se/
♥ MALIN

Som jag ångrar att jag själv inte åkte!! Du verkar verkligen ha haft det alldeles underbart :)

2015-07-12 @ 23:02:23
Blog/URL: http://malinkirstine.se/
♥ Emelie Andersson

Så himla vackra bilder :)

Sv: ja det kunde inte blivit bättre :D

2015-07-12 @ 23:07:54
Blog/URL: http://emeliiiiieandersson.blogg.se
♥ Amanda

Skulle så gärna vilja åka på språkresa!

2015-07-12 @ 23:18:59
Blog/URL: http://amandaforsman.blo.gg
♥ N

Ser härligt ut!

2015-07-12 @ 23:37:22
Blog/URL: http://nouw.com/nathaliemaria
♥ Moa Persson

Väldigt bra och utförlig svarat för de som undrar!! :))

2015-07-12 @ 23:59:32
Blog/URL: http://photomp.blogg.se/
♥ coffeeandcupcake.blogg.se

Va bra att du svarar på frågor om din resa ifall man vill göra nått liknande :)

2015-07-13 @ 07:25:03
Blog/URL: http://coffeeandcupcake.blogg.se/
♥ ebba

kul att läsa!

svar: åh tack så mycket :) kram

2015-07-13 @ 10:15:30
Blog/URL: http://nouw.com/ebbafridstrom
♥ MATILDA

Det låter superhärligt! Vilken upplevelse :D

2015-07-13 @ 10:55:24
Blog/URL: http://matildays.se
♥ Erika

Önskar att jag också hade åkt på det när jag var yngre :)

2015-07-13 @ 11:43:43
Blog/URL: http://icanpikan.blogg.se
♥ Anonym

hade gärna med åkt dit :)

2015-07-13 @ 12:22:17
Blog/URL: http://liizes.com
♥ marina

sv. Så lite så. :)
Tror att alla som läser detta vill åka på språkresa nu, haha. :P Låter jätte roligt!

2015-07-13 @ 15:34:29
Blog/URL: http://marinapalme.blogg.se
♥ Flisan

sv: tack så mkt :D

2015-07-13 @ 16:38:43
Blog/URL: http://nouw.com/fbb
♥ Emma & Julia

Åh vad roligt med språkresa, har själv varit på det och träffade så bra vänner där!

2015-07-13 @ 17:44:15
Blog/URL: http://xoxo.blogg.se/
♥ Prietha

Blir så sugen på att åka på en språkresa nu, verkar så givande och roligt!

2015-07-13 @ 18:35:23
Blog/URL: http://nouw.com/prietha
♥ Magdalena

Låter verkligen som en fantastisk upplevelse!

2015-07-13 @ 19:52:14
Blog/URL: http://magdalenasaltarski.blogg.se
♥ Cornelia

Va kul att läsa! Jag var på språkresa i Brighton förra sommaren, vilket var så kul, så himla fin stad dessutom. Hade lite samma situation i värdfamiljen, undra om det var samma haha :) Kul att läsa om din resa iaf! Får tillbaks minnen från när jag var där haha.

Svar: Åh men gud vad roligt! och vad härligt att du uppskattar mina inlägg, blir så glad :') ♥Hon jag bodde hos hette Mandy, hade varit coolt om det var samma! :D
FOTOBLOGG av Ida ♛

2015-07-16 @ 21:55:05
♥ matilda ♥

Språkresa verkar vara så himla kul!! Speciellt om man åker till Brighton då jag länge velat åka till England :)

2015-07-20 @ 16:45:34
Blog/URL: http://matiiildaa.blogg.se
♥ Bella

Hej! Jag planerar att åka till Brighton 2016. Jag är bara lite orolig för ålders skillnaderna... hur gamla var dom äldsta/yngsta?(jag fyller 15 nästa år) Var det många som hade "problem" med sina värdfamiljer?
Skulle vara så enormt tacksam för svar :)

Svar: Hej! Vad roligt, du kommer få en helt oförglömlig resa!Det var väldigt många som var i din ålder, nästan alla. Men de flesta var runt 15, 16 och 17 år. Någon var till och med 18 år. Sedan fanns det kanske två stycken som till och med var 13 år.
Det var väldigt olika hur alla hade det med sina värdfamiljer. De flesta hade det bra men vissa hade det väldigt dåligt och fick byta. Men man är inte så mycket hos sin värdfamilj, man är bara där och sover och äter i och med att man gör så mycket annars. Men det är väldigt viktigt att man ändå trivs där. Vi hade lite problem i början och då tog STS upp det med familjen och de ändrade sig, sedan blev det jättebra tillslut! :)
FOTOBLOGG av Ida ♛

2015-08-05 @ 23:50:05
♥ Lovisa

Hej! Jag funderar på att åka till Brighton i sommar med en kompis:)) Men var värdfamiljerna placerade långt ifrån där skolan och själva centrum var? Eller vart bodde du och hur lång tid tog det att ta sig till skolan?:)

Svar: Hej! Åh vad roligt, do it! Så himla värt det :) Helt fantastiskt.Hmm förstår inte riktigt vad du menar men det var 20-25 minuter ungefär med buss från vår värdfamilj till att åka dit som vi oftast träffades (Churchill Square) sedan om vi skulle till skolan fick vi hoppa av där och gå en bit (tog ungefär 10 minuter). Men det beror också på vilken skola man kommer i. Jag bodde på en gata som heter Elm Drive och det ligger vid något som heter Hove. :)
FOTOBLOGG av Ida ♛

2015-11-03 @ 17:25:04
♥ Lovisa

Hej! Jag funderar på att åka till Brighton i sommar med en kompis:)) Men var värdfamiljerna placerade långt ifrån där skolan och själva centrum var? Eller vart bodde du och hur lång tid tog det att ta sig till skolan?:)

2015-11-03 @ 18:35:57
♥ Lovisa

Hej! Jag funderar på att åka till Brighton i sommar med en kompis:)) Men var värdfamiljerna placerade långt ifrån där skolan och själva centrum var? Eller vart bodde du och hur lång tid tog det att ta sig till skolan?:)

2015-11-03 @ 18:36:09
♥ Lovisa

Hej! Jag funderar på att åka till Brighton i sommar med en kompis:)) Men var värdfamiljerna placerade långt ifrån där skolan och själva centrum var? Eller vart bodde du och hur lång tid tog det att ta sig till skolan?:)

2015-11-04 @ 08:10:37♥ Namn

♥ E-mail (ser bara jag)

♥ Din blogg
Follow on Bloglovin
Trackback