27 mars/20 år!

2018-03-31 22:51:19
Backpacking 2018 Daily  0 kommentarer
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
 

Den 27 mars fyllde jag 20 åååår!!!! Helt sinnesjukt, tror faktiskt inte jag kommer förstå att jag är 20 år förrän jag kommer hem till Sverige igen. Min dag blev i alla fall hur lyckad som helst. Wilma väckte mig med ja må hon leva sång och "Goonfrukost" som vi kallade det. Mackor med Philadelphia, flingor med mjölk och Goon, det är riktig lyx på backpacker resa må jag säg ;)


Klockan 12 hade vi och Henry bokat upp något riktigt galet. Nämligen Canyon Fox och Canyon Swing, world’s highest cliff jumps. Vi åkte till "Shotover river" som det kallas för och gick upp en bra bit i bergen där vi började Canyon Fox. Då sprang man ut från en planka och hoppade några meters free fall tills man drogs till en zipline till andra sidan, var sån otrolig utsikt, riktigt vackert. Därifrån körde man zipline till den så kallade Canyon Swing. Jag var otroligt nervös, mer nervös än skydiven faktiskt. Det vi hade läst var att alla hade rateat "Gimp Boy goes to Hollywood" som den läskigaste att köra. Jag och Wilma valde att köra Tandem, dvs tillsammans. Vi fick hänga upp och ner, sen helt plötsligt när vi inte visste om det släppte de. 60 m free fall och det var helt sjukt. När vi kom ner gungade man runt där i några minuter tills man åkte upp igen. Bland det häftigaste någonsin! Var riktigt roligt. Älskar adrenalin aktiviter!!! Henry valde att göra Pin drop. Våra videos blev riktigt häftiga, liite mer snyggare än skydive videon ;)


När vi åkte därifrån och var klara var det strålande sol och vi satte oss på en uteservering på en balkong vid sjön och tog en varsin öl. Riktigt härligt väder och så mysigt. Sedan gick vi tillbaka till vårt hostel och festade festade. En riktigt galen och rolig 20-årsdag med underbaringar Wilma och Henry! Vill tacka för alla gratulationer jag fick på dagen, uppskattar jag verkligen! 

En födelsedag i Nya Zealand var med andra ord inte helt fel! ;) xoxo

 

@snyggaryggan1234 - för att se en snygg video ;)Roadtrip till Wanaka

2018-03-30 11:10:17
Backpacking 2018 Daily  0 kommentarer
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
 

Nu har vi varit en vecka här i Nya Zealand. Vi har inte haft det bästa wifit så har varit svårt med bloggen. Vi landade i alla fall i Queenstown torsdagskväll. Tanken var att vi skulle sova i en bil med Henry i 3 nätter, så han skulle hämta upp oss på flygplatsen men han hade redan råkat crasha bilen som han hade hyrt, haha. Vi bokade därför in oss på hostel direkt. Det var även 4 grader (!) när vi kom fram i Queenstown, en väldans ändring från Australien. Andra dagen fixade det sig med bilen så vi tog en roadtrip över dagen lite runt i Queenstown och sedan till Wanaka. Var riktigt vackert att åka runt där bland bergen fram till Wanaka. Vädret var hur härligt som helst och nu hade temperaturen börjat stiga 17-20 grader har det varit sen dess. Vi strosade runt där några timmar vid lake Wanaka, gick upp till utsiktsplatser osv. Var mysigt! När vi kom fram till Queenstown på kvällen hade vi inget boende för natten. Vi gick in till det hostel som var mitt över Base och fick boka ett ”privatrum” för en natt, lite lyxigare med andra ord, då allt annat var fullbokat. Vi hade en riktigt rolig kväll, bara umgicks och spelade kort, timmarna gick riktigt fort! xxx

Fler inlägg kommer.....


The days in Sydney

2018-03-26 11:05:43
Backpacking 2018 Daily  2 kommentarer
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
 

I Sydney spenderade vi 6 dagar, vi bodde på Sydney Backpackers. När vi först kom dit tänkte vi båda, vaaaad är detta. De flesta som bodde där var typ 50 år, hostelet var allmänt skumt. Men tusan vad vi trivdes sedan haha. Vi kände oss verkligen som hemma då våra roomies inte brydde sig ett shit hur mycket vi skräpade ner i vårt rum haha, våra kläder låg överallt. Vi festade där inne och allt, hostelet var bara allmänt chill. Första kvällen gick vi ut med några från Karlshamn faktiskt på 2 klubbar och kom hem halv 5, jissus, men var roligt hahah.

 

I lördags åkte jag och Wilma till botaniska trädgården, älskar det där, så mysigt och fint. Var otroligt varmt denna dagen och det var även St Patrick’s day. Vi tog med oss lite smått och gått och när vi väl var där så träffade vi två australiensare, Finn och Justin, som också var sugna på att fira St Patricks day, så slutade med att vi umgicks med de fram till klockan 8 på kvällen. Vi gick till några barer och tog drinkar och öl, bara strosade runt, sjöng över hela Sydney hahah. Vi hade otroligt roligt. Jag och Wilma satt resten av kvällen på vårt rum och festade, har ingen aning vad tiden försvann iväg hahah. Slutade i alla fall med att vi gick ut och strosade runt tillslut och kom hem runt 2 tiden.

 

På söndagen var den varmaste dagen ever, 40 grader (!!!!!) helt otroligt. Man kunde ju knappt vistas i solen. Vi åkte i alla fall till Bondi Beach, tog ett dopp. Vi låg nog på stranden i 10 minuter sen var vi tvungna att leta skugga haha. Åkte till Opera huset och tog ett par drinkar. Det hela slutade med att vi på kvällen gick till Woolworths och gömde oss i deras kyl då det var så otroligt varmt. Woolworths är typ de enda stället man verkligen kan andas i Australien när det är så varmt.

 

I måndags hade vi ju utan tvekan den bästa dagen, skydiven. Heeelt otrolig!!!!!! På bussen tillbaka somnade vi som stockar, har aldrig somnat så hårt någon gång på en buss haha, likadant på kvällen.

I tisdags var vi fortfarande trötta, sov ett bra tag och åkte till Opera huset på kvällen och strosade runt.

 

I onsdags var det lite sämre väder. Jag och Wilma umgicks med vår roomie och festade till det då det var vår sista dag i Australien, var roligt och var ute på en klubb tills vi gick och la oss.

 

 

Australien har varit helt magisk! Har träffat vänner som jag vill behålla resten av livet. Vi har haft så galna och roliga stunder. Så otroligt bra väder och sjuka upplevelser!!!! Är mer än nöjd efter nästan 2 månader här. Nu befinner vi oss i vackra Nya Zealand!!!!

 

Jumped out of a plan

2018-03-20 02:54:27
Backpacking 2018 Daily  3 kommentarer
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
 

Äntligen har vi fått skydivea! När vi pratade om att backpacka förra året tjatade jag om att jag ville skydivea så otroligt mycket, men visste aldrig om jag riktigt skulle våga. När vi bokade östkusten bokade vi in skydive och nu gjorde vi den igår utanför Sydney i Wollongong. Det var helt otroligt!

 

Har aldrig varit med om något så häftigt eller galet innan. När jag och Wilma åkte upp i planet kunde man inte riktigt då ens förstå att vi faktiskt skulle hoppa ur från det. Utsikten var helt fantastisk och vädret lika så, inte ett moln på himlen. Där satt man på kanten över planet och han bakom skriker "U ready?" Sen flög vi ner i all världens fart från 4575 meters höjd. Jag minns, att jag aldrig skrikit så mycket som då. Jag och Wilma har båda videos som vi har suttit och gråtit åt av skratt. När jag kom ner ville jag bara göra om det igen, en helt galen sak att göra men samtidigt så otrolig upplevelse. Kan knappt än förstå att jag faktiskt gjort det hära, som varit på min bucket list så otroligt länge! ✔️ det var lätt det sjukaste jag gjort i hela mitt liv.

 

Vi kunde inte varit gladare än vad vi var när vi kom ner och hade världens adrenalin klick, helt helt amazing!!!! Jag är så glad att vi fick göra detta tillsammans!Melbs u were amazing

2018-03-17 04:46:00
Backpacking 2018 Daily  1 kommentarer
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

 

Efter hela östkusten var det tänkt att vi skulle åka vidare på nya äventyr o lämna Australien, men vi kände oss inte riktigt klara och ville ner till Melbourne. Det var väldigt skönt att åka någonstans och bara ”settle down” lite. Inte behöva bära på ryggan på någon vecka. De första dagarna bodde vi på Flinders Backpackers. Dagarna gick mest åt återhämtning då Wilma var sjuk, blev några sjukhusbesök och mycket vila. Jag strosade runt lite i Melbourne och såg mig omkring. Efter 3 nätter flyttade vi till Nomads. Vi har alltid varit nöjda med Nomads längst östkusten, ett väldigt bra hostel. Där spenderade vi 6 nätter, fy fasen vad kul vi hade. Vi lärde känna våra roomies väldigt fort, Ritchie och Jana. Så otroligt sköna människor! Samma dag vi flyttade dit kom även Henry. Bästa dagen vi hade var lätt när vi satt på vårt rooftop och drack Goon en hel eftermiddag med Henry, Ritchie och Jana. Var så jäkla mysigt, sitta där och lyssna på musik och bara lära känna varandra. Hur nice är inte det. Dagen efter gick jag och Jana till Hosier Lane Street Art, tycker det är grymt häftigt där. Något som verkligen är ett måste i Melbourne är att gå runt på alla små gator och se all ”art”, grymt snyggt.

 

På kvällen hade jag och Wilma bokat en bio!!! och inte vilken bio som helst, nämligen Mamma Mia, utomhus!!!! i The Royal Botanic Gardens!!!! Kan det bli mer goals tänkte jag när jag bokade det. Så jag och Wilma snyltade med oss täcken från vårt hostel lite diskret i min lilla tygkasse och åkte dit. Vi satt där och åt glass och sjöng med till alla mamma Mia låtar, var så jäkla mysigt. Har alltid velat se bio utomhus och att göra det just i Melbourne var så nice.

I onsdags valde vi att spendera hela dagen med Ritchie då han skulle åka hem till Nederländerna efter 17 månader i Australien. Vi satt och drack öl i baren på vårt hostel och gick sedan till Asian Beer Café och satt där hela eftermiddagen och kvällen. En väldigt härlig dag!

 

I torsdags umgicks vi med Henry hela dagen. Vi åkte till Brighton Beach och strosade runt en stund och åkte sedan tillbaka för att sätta oss på Asian Beer Café, dricka öl och umgås hela kvällen. Vi satt där i flera timmar och körde massa spel och halvt grät åt att det var sista dagen tillsammans. Ej nice att lämna Henry, vi har kommit han riktigt nära. Möjligtvis att vi ska träffa han senare på resan, men sånt som man aldrig riktigt vet. Igår gick vi upp kl halv 4 på morgonen för att hinna med vårt flyg klockan 6. Vi bestämde oss faktiskt för att åka tillbaka till Sydney igen för några dagar här. När vi var här sist så var jag magsjuk och alla hade jetlag, så uppskattade inte Sydney riktigt. Därför ska det bli nice att spendera lite tid här innan vi åker vidare! Började med en rolig utekväll igår, nu är jag och Wilma i botaniska trädgården. 30 grader idag, så härligt! Ciaaoooo!!!

 

@snyggaryggan1234 / Instagram


May we meet again

2018-03-11 05:54:00
Backpacking 2018 Daily  1 kommentarer
 
Bilder från utgångar i Cairns
 

Vårt sista stopp på östkusten var Cairns. Tanken var först att vi skulle bara spendera 4 nätter där. Vi hade bokat 4 nätter på Global Central, men i o med att alla vi träffat på östkusten var där och vi inte riktigt kände oss klara efter 4 dagar fick det bli längre. Så efter 4:e natten checkade vi in på Gilligans.

 

Dagarna var väldigt varma, över 30 grader varje dag. Första dagen i Cairns gick åt till att göra behövliga saker. Vi alla var ganska "möra". Vi tvättade, var på shoppingcenter och köpte behövliga saker som vi förlorat på vägen haha och jag hade en läkartid för min tå. Fick antibiotika för den som jag åt 4 gånger om dagen i 5 dagar, den blev snabbt bättre. På kvällen där gick vi till Gilligans, förfestade med Henry och gick ut på klubben. Gillade verkligen Gilligans, mycket roliga Backpackers, bra rum, bra wifi (!), nice bar osv. Dagen efter sov vi ut, vi träffade sedan Marinke, Pieter och Henry för donkendejt och bokning av regnskogen. På kvällen blev det fest igen. Vi hade tänkt att ta det lugnt då vi skulle upp o dyka dagen efter, går ju alltid sådär när man säger något sånt haha. Så det var kämpigt att gå upp dagen efter till dykningen. Men att hoppa i vattnet var ju underbart och uppfriskande.

På fredagen checkade vi äntligen in på Gilligans! Vi gillade inte Global Central så värst mycket, mest då det var massvis med kackerlackor på vårt rum hela tiden haha. Jag ska dock inte alls klaga då jag trodde det skulle vara mer sånt på hostels här i Australien, detta är faktiskt första hostelet jag sett kackerlackor i rummen, om jag minns rätt. Annars var det fräscht, fanns tvål (wiho, vi kan nog räkna på fingrarna hur många gånger det funnits tvål efter toalettbesök).

På fredagen blev det ganska hårt partaj alltså. Vi var ett stort gäng i Henrys rum, well till klockan 11, sen gick jag o Wilma upp och däckade så där blev det ingen utgång haha. Men roligt hade vi!

Lördagen checkade Pieter och Marinke in på Gilligans för att vi alla skulle kunna umgås, bästa. Vi gjorde lite behövliga grejer på dagen så som att boka flyg, hostel osv. Medan på kvällen blev det partaj igen i Arians rum (han vi träffa på Magnetic Island från Göteborg), sedan utgång på det. En svinrolig kväll med så bra vänner. Dagen efter var det dags att gå upp tidigt för regnskogen haha, men vi alla var på plats till bussen i tid! Är stolt över oss.

 

På måndagen var det dags att säga hejdå till vår tredje kompanjon Tildy som nu är tillbaka i Sverige. Det var ej nice då vi har haft det så roligt tillsammans! På kvällen blev det fest med Henry, Matt, Aiden, Jay osv.. vi var uppe till 4 på natten. Halv 6 ringde klockan då jag och Wilma hade bokat skydive. Trötta som as gick vi ut och väntade på bussen, kom ingen. Hade blivit något fel med bokningen, fick därför boka om skydiven så vi ska göra den i Melbourne istället. På ett sätt blev vi glada för det var molnigt den dagen och vi var lite krassliga.

På tisdagen umgicks vi med Pieter och Marinke ungefär hela dagen, gick till lagoonen och bara strosade runt. Närmre kvällen var det dags för att säga hejdå till dem. Det var inte alls roligt, men jag vet att vi någon gång kommer se dem igen. Det är helt sjukt hur man kan komma någon/några så nära på bara 3 veckor. Dessa människor vi har träffat har blivit helt underbara vänner, vi har haft det så roligt tillsammans och nu åker vi skilda vägar. Men vi har så många fina minnen att titta tillbaka på och jag hoppas att vi ses igen. Skype kommer i alla fall användas flitigt!

 

Nu befinner jag och Wilma oss i Melbourne! Vi kände oss inte riktigt klara med Australien ;)

 
 

En dag i djungeln

2018-03-08 23:11:00
Backpacking 2018 Daily  2 kommentarer
(null) 
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null) (null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

 

I söndags hade vi en heldag inbokat med Marinke, Pieter och Henry. Vi hade bokat Uncle Brian tours, för att se regnskog och vattenfall. Dagen blev riktigt lyckad! Vi åkte redan vid 8 tiden, hade en tour guide med namn Blinky, en väldans energifylld människa haha. När man satt och sov på bussen fick han en att bli helt klarvaken pga all musik, lekar o sång. Haha var så kul. Det första stoppet under dagen var Babinda Boulders. Där gick vi igenom en regnskog med cirkus 1000 myggor, ingen av oss hade tänkt på myggspray på morgonen, så där gick vi alla runt o slog på benen hela tiden haha. Regnskogen var väldigt fin och vi fick även lite "frukost" där. Sedan var det dags att åka vidare mot Josephine Falls, det var nog mitt favoritställe. Där kände man sig verkligen som ett barn igen då det var en vattenrutschkana där som vi åkte ner för ett antal gånger. Var väldigt vackert där och det regnade också. En regnig dag i regnskog ;) där stannade vi nog någon timme då vi efter det åkte vidare till Tea Tree House. På vägen såg vi både bananodlingar och te odlingar. I alla fall, där lunchade vi innan vi åkte vidare till Millaa Millaa Falls. Vi fick en väldigt genomtänkt "redovisning" av Blinky hur vi skulle göra för att få den bästa hairflip bilden. Som många kanske redan vet så är Millaa Millaa Falls känt för "schampoo herbal essence" dvs att folk tar massvis med hairflip bilder där. Vi fick till ett par coola bilder haha och jag tyckte det var ett riktigt riktigt coolt vattenfall.

 

Det sista stoppet var Lake Eacham. Där stannade vi för fika innan vi åkte vidare in mot Cairns. Bussresan hem var sjukt rolig. Jag var svintrött så höll precis på och somna när han sätter på Grease, känguru låt, I’m a Barbie Girl osv.... vi sjöng hela bussresan hem och det var precis min musiksmak!!!! Nu har man lärt sig lite nya danser så att säga haha. Vi körde även lekar i bussen vilket som inte var det lättaste men verkligen roligt. Denna människan var verkligen full med energi och så jäkla rolig. Vi hade en så rolig dag! Tipsar verkligen om Uncle Brians tour om ni besöker Cairns!

xxDiving in The Great Barrier Reef

2018-03-05 06:52:14
Backpacking 2018 Daily  3 kommentarer
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
 
Nu har vi spenderat en vecka här i Cairns, älskar det här, man blir inte uttråkad, finns mycket att göra samtidigt som man bara kan chilla o vila ut sig. Det har vi dock inte gjort så mycket haha. Alla våra best buddies vi träffat på resan har varit samlade här nu, så vi har umgåtts med dem hela tiden. De två första dagarna gick dock åt till att tvätta, läkartid för min tå, inhandla viktiga saker, boka aktiviteter och festa med våra vänner.

I torsdags var det dags för dykning i The Great Barrier Reef!!! Det var nog bland det coolaste jag gjort någonsin. Vi dök på flera meters djup med tubar, var riktigt häftigt. Vi såg Nemo i anemon, var bara några centimeter ifrån Nemo, då kände jag mest att nu är mitt liv komplett, hahah. Jag var faktiskt lite nervös över att dyka då jag har problem med mina öron men det är alltid något jag velat göra. Korallerna var så otroligt vackra. Det var ganska tungt att dyka ner men vi var 4 pers som tog varandras händer och hjälpte varandra. Vår guide var riktigt bra, kände mig trygg. Vi var nog under vattnet i 20-30 minuter och såg så mycket vackert. Vi snorklade också och snorklingen här var så mycket vackrare än på Whitsundays. Vi såg 2 sköldpaddor på bara 10 minuter. Barriärrevet sträcker ju sig enda till Byron Bay men det bästa stället är lätt i Cairns. Korallblått vatten! Jag blev så sugen på att skaffa diving certificate, så det ska jag göra någon gång i livet. Dyka var bland det roligaste jag gjort.

Vi hade en så rolig dag, otroligt roliga guider. Vi har haft sån tur med alla guider på resan. Vi åkte med Island Divers nu, otroligt duktig fotograf, god mat och så hjälpsamma och roliga! Då har vi dykt i The Great Barrier Reef, check!!!! ✔️xxMagnetic Island

2018-03-01 13:25:41
Backpacking 2018 Daily  1 kommentarer
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

Magnetic Island var nog ett av de stoppen som jag såg fram emot mest på östkusten och jag blev inte besviken. Vi bodde på Base hostel och jag tycker nog att det var det finaste och bästa hostelet vi bott på än så länge. Det låg vid havet och såg närmre ut som ett hotell, vi sov i Bungalows och våra roomies var nice. Vi hade kört våran standard raggartvättar i Airlie Beach men hade ej torkat så vi fick hänga upp det de första vi gjorde när vi kom fram. Haha fyfan vad sunket det luktade, livet som backpacker är ibland ganska smutsigt hahah. De hade en bar på hostelet och jäklar vilket liv det var där. Så tusans roligt, verkligen något för oss och event varje kväll också. Vi satt i alla fall där och åt god mat och drack öl fram till midnatt. Då träffade vi en kille från Göteborg som vi satt och pratade med några timmar, så kul.

 

Dagen efter det gick vi upp lite i tid då vi hade planerat att hyra en bil under dagen och köra runt lite. Jag har ju så länge velat köra, något jag verkligen saknat nu när vi varit iväg. Men jag är ju inte van vid vänstertrafiken precis haha, men det flöt på bra och vi körde runt lite här och där, var så härligt. Vi körde bland annat till The Forts för att gå "the Koala walk". Vi såg två bebisar som satt och sov i tälten, så mysigt söta. Sedan såg vi en tjockis som såg lite mer ut som vi hade föreställt oss att koalor såg ut. Nu har vi sett koalor också, check ;) På eftermiddagen hängde Matt med oss en sväng när vi körde och vi kom inte in i vårt rum, något fel med låset. Så det slutade med att vi satt i hans rum och drack Goon, klockan 5. Stabilt haha. Sedan mötte vi upp Henry och festade många många timmar. Det var Beer Pong "event" på kvällen. Jag och Matt var i ett lag och spelade, man kunde vinna $50 och vi var väldigt nära att vinna, svinroligt var det i alla fall. Kvällen blev lyckad och jag är supernöjd över vistelsen på Magnetic Island!!

Jag pajjade dock min tå ganska rejält. Gick med flip flops o fick sår, fick in sand i såret, vaknade upp av att tån var helt svullen. Men har fått antibiotika här i Cairns o den ser mycket bättre ut nu! 

Glöm ej följa våran Instagram vi har tillsammans: @snyggaryggan1234. För roliga bilder och videos ;) x


Ida Lindborg
Hej! Vad roligt att du har kikat in på min blogg. Jag heter Ida och är 20 år gammal. Jag bor i Karlshamn men studerar sjuksköterskeprogrammet på Högskolan i Kristianstad, vilket är mycket roligt och intressant. Jag älskar att umgås med nära och kära, uppleva nya saker, festivaler, festa och att resa. Jag är väldigt envis, målinriktad och sprallig. Häng med mig i min vardag fylld med bilder!2009
Jan, Feb, Mars, April,
Maj, Juni, Juli, Aug,
Sep, Okt, Nov, Dec